advies & nieuws
In het geheim opgenomen gesprekken: bruikbaar bewijsmateriaal?

Antigoon -  leer

De algemene regel is dat hij die iets beweert, dit ook dient te bewijzen. De eisende partij kan in principe doch niet met eender welk bewijsstuk op de proppen komen zoals bv. het aanwenden van verborgen gemaakte video-opnames.

Met de Antigoon-leer kwam hier verandering in. In een cassatiearrest van 2003 heeft het Hof beslist dat het de rechter toegelaten is om onrechtmatig verkregen bewijs in bepaalde gevallen toch in aanmerking te nemen als bewijs in strafzaken.

Lees meer
De betalingstermijnen B2B aan banden gelegd! Goed nieuws voor de kleine KMO.

Deze zomer heeft de wetgever een nieuwe belangrijke, doch vrij onopgemerkte wet aangenomen die tot doel heeft om de betalingstermijnen in B2B-contracten te regelen.

De achterliggende reden hiervoor is de kleinere garnalen en de ondernemingen die afhankelijk zijn van andere actoren te beschermen door de contractuele vrijheid aan banden te leggen.

Lees meer
Foto’s op mijn website en het auteursrecht: waar moet ik op letten?

Wanneer men een website bezoekt, wordt men quasi altijd geconfronteerd met foto’s.  Die foto’s spelen vanuit het marketing aspect een belangrijke rol om de aandacht van de bezoeker te bewaren. Toch is het ook van belang om daarbij het juridische luik niet uit het oog te verliezen. Een foto valt nl. al vrij snel onder de noemer van ‘auteursrechtelijk beschermde werken’.

In deze blog zetten we uiteen waar u op moet letten wanneer u foto’s op uw website wil plaatsen.

Lees meer
Online aankoop via Biddit: waar dient u op te letten?

Van zodra kandidaat-kopers een potentiële woning op het oog hebben, kan het vaak niet snel genoeg gaan. Het online platform Biddit heeft daar sinds 2018 gehoor aan gegeven. Via deze website kunnen kandidaat-kopers hun woning nl. online aankopen. Deze snelle manier van aankopen, leidt er soms toe dat kopers iets te snel handelen en achteraf spijt hebben van hun beslissing.

Is mijn aankoop via Biddit wel rechtsgeldig?

Lees meer