Expertises

Onze expertises

Contractenrecht

De advocaten van Blienberg Advocaten helpen u graag verder met de opmaak, het nazicht, advies en geschillenbeslechting rond (handels)contracten.

Lees meer
Bouwrecht

Blienberg advocaten verleent juridisch advies en bijstand aan elke partij betrokken bij een bouwproject  en dit voor alle juridische aspecten waarmee deze partijen te maken krijgen. Onze expertise rijkt verder dan specifieke bouwgeschillen, doch wij kunnen u ook helpen bij  het innen van facturen, het opstellen van contracten, enz. 

Lees meer
Vennootschapsrecht

Het Vennootschapsrecht is in het verleden lange tijd niet onderhevig geweest aan ingrijpende wijzigingen.

Sinds 2019 is daar echter verandering in gekomen. België heeft een heel nieuwe vennootschapswetgeving.

Blienberg Advocaten is steeds op de hoogte van de laatste wetswijzigingen en van de voorontwerpen tot wet zodat we u als ondernemer steeds proactief kunnen informeren en adviseren.

Lees meer
Insolventierecht

Blienberg Advocaten heeft een doorgedreven kennis van het insolventierecht in huis.

Het kantoor beschikt over een ruime know-how en veel praktijkervaring in het begeleiden van ondernemingen in moeilijkheden. We zijn expert in zowat alle deelaspecten van deze rechtstak

Lees meer
Arbeidsrecht

Het individueel arbeidsrecht regelt de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Blienberg advocaten staat u als ondernemer bij voor pragmatisch advies inzake individueel arbeidsrecht.  Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste afspraken, het opmaken van de juiste contracten,  en het zoeken van de juiste oplossingen bij conflicten. Hierbij dragen wij oplossingen via bemiddeling hoog in het vaandel.

Lees meer
Ondernemings-strafrecht

Onze aanpak ‘voorkomen is beter dan genezen’ geldt ook in deze materie. Indien u preventief te werk wil gaan om een strafrechtelijke vervolging als bestuurder, zaakvoerder of aandeelhouder te voorkomen, bent u bij Blienberg advocaten aan het juiste adres. Wij voeren graag voor u een strafrechtelijke risico-analyse uit om een eventuele aansprakelijkheid te voorkomen.

Lees meer
GDRP - PRIVACY

Lees meer
Intellectuele eigendom

In onze maatschappij wint de intellectuele eigendom van uw onderneming steeds meer aan belang.  Door de toenemende internationalisering en digitalisering van de economie kan uw onderneming zich het best onderscheiden van haar concurrenten door nieuwe ideeën, ontwikkelingen en creaties. De populariteit van app's toont aan dat producten en diensten steeds meer worden gedigitaliseerd.

Lees meer
Marktpraktijken / con- sumentenbescherming

Lees meer
Bemiddeling

Lees meer
Ondernemingsrecht

Lees meer