advies & nieuws
Hoe kan u de impact van prijsstijgingen voor uw onderneming beperken?

Het woord prijsstijgingen valt niet meer weg te denken uit het nieuws. Voor ondernemingen is het niet meer de vraag of zij getroffen worden door de prijsstijgingen maar in welke mate. Een prijsherzieningsclausule biedt ondernemingen de mogelijkheid om op zulke situaties in te spelen. Dergelijk beding biedt hun de mogelijkheid om de prijs aan te passen tijdens een lopende overeenkomst.

Lees meer
Ontbijtsessie Bemiddeling door Mediatum op 14 oktober 2022, in de gebouwen van Cord’O aan de Oudekerkstraat 28, 2018 Antwerpen

Naar aanleiding van de week van de bemiddeling willen we bemiddeling nog meer in de verf zetten. Wil je weten wat bemiddeling juist is, waarvoor het nuttig kan zijn en wat het jou kan opbrengen?
Kom dan naar de ontbijtsessie die plaatsheeft op vrijdag 14/10 in Antwerpen van 8:00 u tot 10:00 u in de gebouwen van Cord’O. aan de Oudekerkstraat 28, 2018

Lees meer
Is een bestuurder een onderneming?

Het Wetboek Economisch Recht kwalificeert als onderneming:

  • iedere natuurlijke persoon die zelfstandig een beroepsactiviteit uitoefent;
  • iedere rechtspersoon;
  • en iedere andere organisatie zonder rechtspersoonlijkheid.

De wetgever voorziet ook in een aantal uitzonderingen m.n. publiekrechtelijke rechtspersonen, de overheid zelf, en verenigingen zonder uitkeringsoogmerk.

Lees meer
Baat je een webshop uit? Let op voor de nieuwe garantieverplichtingen vanaf 1 juni.

Als je een webshop uitbaat die zich richt naar consumenten, moet je vanaf 1 juni rekening houden met heel wat nieuwe regels.

Tot op heden moest je als verkoper alleen 2 jaar wettelijk garantie geven op consumptiegoederen (bv. Meubels, keukenapparaten, kledij…..).  Vanaf 1 juni moet er ook garantie worden gegeven op de volgende diensten en digitale goederen.

Lees meer
De gegevensbeschermingsautoriteit beboet de NMBS.

Op 14 oktober 2020 kreeg de gegevensbeschermingsautoriteit een melding van een Twitter-gebruiker over een nieuwsbrief die zij had ontvangen van NMBS over de Hello Belgium Railpass. De Hello Belgium Railpass is een vervoersbewijs met een aantal gratis treinritten die op aanvraag kosteloos aan Belgische inwoners werd verstrekt. De nieuwsbrief bevatte geen mogelijkheid tot uitschrijving ervan.

Lees meer